4 супер храни за супер форма след празниците

4 супер храни за супер форма след празниците

0 0000

Празниците отминаха и навярно са ни оставили по някой и друг излишен килограм. За да влезем отново във форма, не е нужно да стресираме тялото си с крайни лишения и диети. Достатъчно е да увеличим движението и да наблегнем на някои храни в менюто си като тези:

  • чиа – гелоподобната смес, която се образува след накисването й, ни дава чувство за здравословна ситост; един вкусен чиа пудинг с плодове на закуска ще ни даде страхотен старт;
  • киноа – чудесна идея за един здравословен обяд; киноата е вкусна и богата на растителни протеини, а в комбинация със свежа салата ще ни укрепи и засити задълго;
  • овесени ядки – между храненията е добре да преборим глада с нещо зареждащо като енергийни блокчета, например: с овесени ядки, ленено семе, чиа, орехи, бадеми, лешници, мед, сушени плодове, мюсли и др.
  • ленено семе – достатъчно е на вечеря да добавяме в супата или салатата си по една супена лъжица от него, за да си доставим висококачествен растителен протеин и девет от незаменимите аминокиселини. Това ще се ни се отрази страхотно, ако спортуваме активно.