5 стархотни качества на соевия протеин

5 стархотни качества на соевия протеин

0 0000

Протеините са един от основните макронутриенти, свързани с общото благосъстояние на организма. За да се чувстваме здрави, силни и красиви, ежедневното ни меню трябва да включва белтъци.

 

Освен добре познатите месни и млечни храни, съществуват и растителни източници на ценните белтъци като соята, от която се получва гранулирания соев протеин.

 

С високото съдържание на чист протеин – 50% в 100 грама, соевият гранулат и хапки имат неоспорими хранителни качества

 

Засища бързо и качествено

 

Високото съдържание на белтъци спомага за по-малко количество поета храна и бързо засищане. Това намалява вероятността от преяждане и съответно – покачване на теглото.

 

Съдържа лецитин

 

Освен че възпрепятства задържането на мазнини в черния дроб, лецитинът е един от основните строители на централната нервна система.

 

Добра чревна поносимост

 

Соевият белтък е добра алтернатива на животинския. Не предизвиква подуване и метеоризъм и се усвоява лесно от организма.

 

Витамини от група В

 

Наред със строителите на клетката – аминокиселините, соевият гранулиран протеин може да се похвали с набор на витамини от група В, както и фосфор, желязо, цинк и калций.

 

Поддържа ни млади

 

Фосфолипидите, които съдържа соята, са източник на антиоксиданти, а те са основните войници в борбата срещу стареенето.

 

Включвайки соевия гранулат в менюто си освен, че ще обогатите вкуса, ще подобрите и здравето си. Приготвя се лесно, като е необходимо предварително да го накиснете във вода или бульон. Остава само да изберете рецепта.