Менюто на работещия

Менюто на работещия

0 0000

В статията 5 причини защо закуската е толкова важна ви обяснихме защо сутрин е важно да хапвате. А сега сме ви приготвили няколко съвета за менюто в забързания график.

 

Закуска

 

Това е първото ядене за деня, което го прави изключително важно за метаболизма. Купичка с кисело мляко, овесени ядки и една лъжичка чиа ви дават нужната порция фибри за деня и засищат за дълго. Придружени с чаша ароматно кафе и задължително чаша вода, прави закуската ви пълноценна.

 

Преди обяд

 

За тези които спортуват и обичат да се глезят, препоръчваме 30-50 г ядки. За спазващите диета – плод, за предпочитане е да бъде цитрусов, киви или ябълка.

 

Обяд

 

Препоръчително е в обяда ви да присъства салата. Зеленчуци има целогодишно, при това доста разнообразни. Със салата си набавяте фибри за организма, които ви карат да се чувствате сити и „леки“, тъй като спомагат за по-лесното усвояване на храната.

 

Следобедна закуска

 

Плод, чаша чай, фреш или просто кафе.

Не забравяйте да пиете вода!

 

Вечеря

 

Това трябва да бъде най-лекото ядене, защото вечер организма си „почива“ и преработва въглехидратите по-бавно. Това не означава да гладувате, а да намалите количеството на въглехидратни храни, които приемате.

Ако се храните пълноценно и редовно, ще се чувствате свежи, уверени и жизнени всеки ден!